Pedagogische hulpvraag

Een overeenkomst tussen diagnose en een energetische sessie bij de hulpvraag van een ouder over zijn kind, is dat de ‘klinische realiteit’ bij beiden ter sprake komt.

 

Bij de hulpvraag over een kind wordt er in de sessie met helderziende waarneming eerst ‘gekeken’ of het kind zelf last heeft van zijn situatie of dat de omgeving er last van heeft. De energie laat vanaf het begin zien waar de problematiek zit. Daarna hangt het van de ouders af of de therapeut zijn sessie met de ouder erbij of zonder ouder geeft. Een ouder kan vanuit zijn onvoorwaardelijke liefde van heel veel nut zijn in de sessie.

Er kunnen waarnemingen zijn over situaties die gebeurd zijn toen het kind nog in de buik van de moeder zat.

 

Ook kunnen gebeurtenissen om de ouders heen van invloed zijn op het disfunctioneren van een kind. Gegevens van de ouder zijn hierbij van belang om de informatie op tafel te krijgen. Operaties, ziekten van dierbaren om het kind heen, sterfgevallen van familieleden of vrienden kunnen indrukken achterlaten die een kind in zijn energie belemmeren om te stromen.

Ook de gevolgen van het disfunctioneren van het kind op de ouders, broers en zussen in het gezin wordt meegenomen in de sessies.

De relatie tussen allen kan verbeteren door het energetisch werk. In de sessie komt deze informatie altijd naar voren, omdat alles en iedereen energetisch met elkaar verbonden zijn en dit zichtbaar is door de chakrakoorden.

 

Chakrakoorden

Wanneer mensen met elkaar contact hebben is dat energetisch zichtbaar ( Brennan, 2003 ; Judith, 2001 ). Er ontstaan energetische verbindingen, die er met helderziende waarneming uitzien als lijnen, koorden of zelfs kabels die mensen met elkaar verbinden. De kleur van deze lijnen, de dikte, de mate waarin de lijn gespannen is, geeft inzicht aan de therapeut over deze relaties. De chakra’s waar die koorden vasthaken, vertellen iets over de aard van het contact. Een charismatische leider heeft koorden van zijn keel naar de kruin van zijn toehoorders. Hij is dan in staat mensen te laten geloven in wat hij zegt. Is er macht in het spel, dan zal het koord strakgespannen en donker zijn. Is er herkenning en erkenning, dan zal het koord lichter gekleurd zijn en komt de informatie van de persoon overeen met de informatie van de leider. De invloed op elkaar is hierdoor goed zichtbaar.

 

Kindspecifiek

Heeft de problematiek van het kind met kindspecifieke eigenschappen te maken dan wordt er in de energie gevraagd om informatie voor de ouders om het probleem van het kind optimaal te kunnen begeleiden.

De naamgeving kan een belangrijk item zijn voor een energetische sessie.

Is het kind vernoemd en wat voor invloed heeft dit op het functioneren van een kind.

terug naar werkveld